Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 16:10

Болехівська бібліотека для дітей

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Хто сьогодні побував на сайті
Головна » 2018 » Листопад » 14 » «Великі сини українського народу».
18:49
«Великі сини українського народу».

14 жовтня – особливий день календаря, адже цього дня зустрічаються великі свята: свято Покрови Пречистої Богородиці, День виникнення УПА,День українського козацтва та День захисника України. У швидкоплинності часу та зміні наших уподобань по відношенню до тих чи інших героїв незмінним залишається одне – споконвічна любов  українського народу до свободи, до процвітання своєї держави. Славна і багата історія нашого народу. Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. Героїчну сторінку в неї вписали воїни УПА, славні запорожці, степові лицарі. Нинішні військовослужбовці Збройних Сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь. Вони надійно стоять на захисті рідної України, миру та спокою нашого народу  в зоні АТО.  

У свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та 76-ї річниці створення Української повстанської армії проводиться багато тематичних заходів. 12 жовтня в читальному залі міської бібліотеки для дітей, був проведений історичний екскурс «Виникнення УПА». На заході були присутні учні 6-Г класу ЗОШ №1, зі своїм класним керівником Дуб Е. Є. Відвідувачі мали змогу зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також ознайомитись з героями сьогодення – які нині боронять державу. Бібліотекарі  підготували для школярів розповідь про  історію свята Покрови, життя, звичаї та традиції воїнів УПА, українських козаків та їхню заступницю Пресвяту Богородицю. Присутні переглянули цікаві відеосюжети та уривки з документальних фільмів, з яких  дізналися про військову вправність українських військових, котрі сьогодні боронять землю від нападників. Діти не залишилися байдужими до історії виникнення УПА, історії створення козацтва в Україні. На завершення заходу всі бажаючі мали можливість почитати свої улюблені твори з цієї тематики. Проведений захід надав юним гостям можливість  відчути себе нащадками славетного козацького роду, патріотами України.

Дуже важливо у такий день вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життя за мир і спокій у нашій країні. Пам’ятаючи їхні подвиги, ми повинні йти далі і підтримувати один одного. 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 339 | Додав: dream | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Ти декламуєш твори Тараса Шевченка напам’ять?»
Всього відповідей: 3

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz