Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 19.03.2024, 09:38

Болехівська бібліотека для дітей

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Хто сьогодні побував на сайті
Головна » 2016 » Березень » 29

Батьківщина – це найдорожче, що є у людини. Не даремно вона співзвучна слову «батьки». Славиться Україна і родючими землями, і мелодійними піснями, неповторною, співучою мовою, яка ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів нашої землі. Любов до  Батьківщини , любов до рідної мови  —  це невіддільні поняття для будь-якої людини, починаючи з дитячих років. Багато письменників, художників  оспівували і зображували неповторну красу нашої Батьківщини - України . З метою виявлення та підтримки творчих починань у дітей, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та Національна бібліотека України для дітей організували проведення конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд». У Конкурсі можуть брати участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях:           & ... Читати далі »

Переглядів: 684 | Додав: dream | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

  «Мова – духовний скарб нації» - цей вислів знайомий нам з дитинства. Змалечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова, навчали премудростям мовленнєвої культури. Звичайно, що саме звідти, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою їх спілкування. Не залишились осторонь цього великого свята й працівники  міської бібліотеки для дітей. Щоб поринути у чудовий і прекрасний світ українського слова 22 лютого в приміщенні читальної  зали була проведена вікторина«Рідної мови чиста криниця».  На захід були запрошені учні 7- А класу ЗОШ №1. Діти активно відповідали на запитання  інтелектуальної вікторини, показали, що гарно володіють українською мовою і знають народні традиції та українських письменників. Під час вікторини вони промовляли скоромовки, з запропонованих слів складали речення, читали вірші та розгадували твори ук ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: dream | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

   Історія людства зберігає багато імен майстрів слова, які своєю глибиною і масштабністю думки, мудрістю серця отримали вічне визнання. Такою людиною є українська поетеса, драматург, прозаїк, громадський діяч, перекладач, публіцист, фольклорист – Леся Українка. Цього року відзначаємо ювілей – 145 років від дня народження поетеси. Саме цій темі був приурочений урок пам’яті «Шлях тернистий випав мені», який відбувся в Болехівській міській бібліотеці для дітей для учнів 4-Б класу ЗОШ № 1(вчитель Гутак Л. Т.).  Маленьким гостям відкрився світ мудрого й красивого, правдивого і цінного, сильного й ласкавого, доброго і мужнього слова. Бо поезія, слово, пісня для Лесі - це сенс її життя. Учасники заходу декламували вірші поетеси «Надія», «Вишеньки», «На зеленому горбочку», «Веснянка», а також обговорювали дитячі твори «Біда навчить», «Лелія» ... Читати далі »

Переглядів: 650 | Додав: dream | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

Безмежна сила книги. Без неї людина Сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає  залучати  до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.

Саме з ціє ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: dream | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

  ...Живу, учусь, нікому не кланяюсь,
                               і нікого не боюсь... велике щастя
                               бути вольним чоловіком…

Тарас Шевченко

 

Щороку 9 березня українці святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка –  символа  Української держави, видатного українського поета і прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча.    У ці дні в міській бібліотеці для дітей проходять заходи до «Шевчен ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: dream | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи брав ти участь у заходах бібліотеки до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка?»
Всього відповідей: 6

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz